SPARANDE

2017-09-07 ▲ 10:55:00 | startsida

Hej allihopa! Jag har, som vissa av er redan vet, i stort sett alltid varit världens snåljåp. Eller ah, väldigt sparsam som jag så fint väljer att säga. Jag skaffade extrajobb vid sidan om skolan och sommarjobb under sommarmånaderna så fort jag hade åldern inne för att få ihop lite extra pengar utöver barn/studiebidragen. Under de två sista åren på gymnasiet jobbade jag i princip varje helg och sparade ihop pengar för att bl.a kunna åka till London och shoppa och för att kunna tatuera mig.


Vissa månader köpte jag inte ens cheeseburgare när jag var sugen eller hungrig utan åt en macka när jag kom hem istället för att spara in de pengarna. Kanske inte det roligaste i stunden, men jag har för vana att ständigt tänka på framtiden istället. Jag gillar verkligen att ha saker att se fram emot och att ge mig själv belöningar då och då.

Det här beteendet sitter i mig fortfarande och jag tänker där med noga igenom varje köp jag gör, letar alltid efter rabattkoder när jag shoppar online och köper de flesta av mina kläder på rea. Visserligen har jag en mycket större månadsbudjet nu för tiden, men grunden är densamma. Varje månad efter att jag har betalat de fasta utgifterna; hyra och räkningar, lägger jag undan så mycket som möjligt på ett sparkonto utan att jag ska behöva ta av dem för att klara mig hela månaden. De pengarna är efter det "låsta" och jag får ta av dem först när jag VERKLIGEN behöver dem. Sen försöker jag under månadens gång lägga till några kronor då och då när jag ser att jag har använt mig av mindre pengar än planerat.

Hoppas att fler av er är smarta när det gäller er ekonomi och speciellt sparande. I övriga fall kan man ju alltid ta ett litet lån om man skulle behöva någon gång.  Det kan man göra på bl.a meddelandelan.se. Men om ni ska låna bör ni ha så pass bra koll på er ekonomi att ni kan betala tillbaks lånen i tid. Så länge man kan göra det och inte framtiden blir lidande av ett snabbt beslut för stunden är det bara att köra!

 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0